Медики нагадали про корисні властивості морквяного соку


Опубликованно 19.11.2018 00:10

Медики нагадали про корисні властивості морквяного соку

Морквяний сік є протиракову продуктом.Морквяний сік має високу концентрацію корисних речовин. Колір плодів залежить від каротиноїдів — антиоксидантів, що підтримують здоров'я шкіри і очей. Бета-каротин захищає організм від вільних радикалів, зміцнює судини, попереджає хвороби серця і зміцнює імунітет, пише Хроніка.інфо з посиланням на 24apteka.com.uaСік моркви є прекрасним постачальником вітаміну А, калію, магнію і кальцію. При цьому калорійність продукту дуже низька і моркву можна споживати без побоювання набрати зайву вагу. Крім цього, в коренеплоді присутні вітаміни Е, К, С, D.У складі моркви є активні рослинні сполуки уповільнюють зростання ракових клітин. Каротиноїди послаблюють окислювальний стрес і нормалізують склад крові.Морквяний сік є протиракову продуктом. Каротиноїди знижують ризик раку товстої кишки, грудей, сечового міхура і простати. Дослідження показали, що споживання однієї склянки соку моркви в день зменшує окислювальний стрес, послаблює запалення і гальмує розвиток раку грудей.Доведена користь антиоксидантів у попередженні колоректального раку та лейкемії.Морквяний сік допомагає детоксикації печінки. Це важливо, якщо порушено видалення отруйних речовин через нирки. Продукт прискорює виведення зайвої жовчі, нормалізує травлення, запобігає накопичення жирових складок. Якщо додати морквяний сік при дієті, то можна помітити, як організм набагато легше позбавляється від токсинів і шкідливих речовин.Комплекс вітамінів В активізує розщеплення білка, жиру та глюкози. Морквяний сік прискорює обмін речовин і допомагає зростанню м'язів. Тому він такий незамінний помічник при заняттях спортом, коли ви хочете не тільки позбутися від зайвих кілограмів, але і набрати м'язову масу. Фосфор стимулює клітинний метаболізм, послаблює біль і збільшує вихід енергії при фізичних навантаженнях.Споживання моркви підтримує здоров'я мозку. Продукт попереджає появу хвороби Альцгеймер, стимулює когнітивні функції і покращує пам'ять. Активні речовини очищають судини, зменшують окислювальний стрес, покращують струм крові і гальмують процеси вікової дегенерації.Споживання моркви підтримує здоров'я мозку. Продукт попереджає появу хвороби Альцгеймер, стимулює когнітивні функції і покращує пам'ять. Активні речовини очищають судини, зменшують окислювальний стрес, покращують струм крові і гальмують процеси вікової дегенерації.Сотні років морква використовується для прискорення загоєння ран. Бета-каротин протидіє інфекції і стимулює регенерацію клітин. Продукт застосовується як компрес на уражену частину тіла. Для послаблення запалення і запобігання розвитку інфекції корисно споживати морквяний сік.Читайте також: Рецепти від нежитю на основі морквяного сокуЄ багато рецептів лікувальних напоїв, зроблених на основі морквяного соку. Для підсилення корисного ефекту морква добре споживати в поєднанні з апельсином, часником, цибулею і спеціями. Продукт може стати потужним засобом профілактики грипу і простудних захворювань.



Категория: Здоровье в Украине