Медики назвали найшкідливіші продукти для кишечника


Опубликованно 02.12.2018 00:02

Медики назвали найшкідливіші продукти для кишечника

Такою їжею краще не зловживати.Дослідження показали, що насправді наше тіло більше складається з бактерій, ніж з клітин. Тобто ми більше бактерія, ніж людина! І в сукупності всі ці трильйони бактерій називаються «мікробіом», повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на Новини Ю.Більшість цих бактерій живуть в нашому кишечнику — їх іноді називають «мікробіота кишечника», — і вони грають масу ролей в нашому здоров'я взагалі.Так, до кишечнику більше не ставляться як до органу, єдина зона відповідальності якого — процес травлення. Його також розглядають як головна дійова особа в ході регуляції запалення та імунітету.У різних людей здоровий кишечник складається з різних послідовностей бактерій — і від цього розмаїття залежить їх здоров'я.Дієтолог з Австралії Емма Тейлор назвала 5 особливо небезпечних продуктів, які слід уникати, щоб не нашкодити травному тракту і кишечнику. У список увійшли деякі види овочів.Емма Тейлор стверджує, що навіть їжа, яка здається корисною для здоров'я, може мати несприятливі наслідки — особливо продукти, які містять високий рівень лектинів.В першу чергу це помідори. Завдяки великій кількості насіння, помідори містять багато лектинів, які можуть викликати проблеми з травленням.Наступним з найбільш небезпечних продуктів, що містять лектини, є і картопля.Читайте також: Лікарі назвали нову небезпеку куріння для чоловіківАрахіс та кеш'ю також містять велику кількість лектинів, які можуть проходити через кишкову оболонку і в кровотік. Наявність великої кількості лектинів в крові може призвести до збільшення росту канцерогенів, також відомих як ракові клітини. З цієї ж причини дієтолог не рекомендує вживати кукурудзу і червону квасолю.



Категория: Здоровье в Украине