Названі кращі джерела жирних кислот омега-3


Опубликованно 05.01.2019 00:18

Названі кращі джерела жирних кислот омега-3

Результати останніх досліджень. Тунець, лосось, скумбрія, тріска — якими б не були ваші уподобання, вживання більшої кількості морепродуктів може допомогти вам залишатися здоровими з віком, стверджується в новому дослідженні, передає Хроніка.інфо з посиланням на apteka.ua.За результатами 22-річного спостереження вчені встановили, що більш високий рівень вмісту омега-3 жирних кислот, якими багаті морепродукти, був пов'язаний з кращими шансами на здорове старіння.У дослідженні брало участь понад 2600 дорослих, включених у велике дослідження здоров'я серця. На початку дослідження середній вік учасників становив 74 роки.«Здорове старіння» визначалося як зростання кількості років із збереженням хорошої фізичної та розумової функцій і без серйозних хронічних захворювань. Лише 11% людей у дослідженні досягли цієї мети, зазначила група вчених, очолювана Хайді Гавкіт (Heidi Lai) зі Школи науки і політики харчування при Університеті Тафтса (School of Nutrition Science and Policy at Tufts University), США.Дослідження не визначає причинно-наслідкового зв'язку. Однак після врахування таких факторів, як спосіб життя і ін., команда вчених під керівництвом Х. Гавкіт встановила, що у людей з високим рівнем жирних кислот омега-3, отриманих з морепродуктів, наголошували на 24% більше повільне протікання процесів старіння в порівнянні з тими, у кого цей рівень був низьким.Результати дослідження були опубліковані 17 жовтня в журналі BMJ».Позитивний ефект омега-3 жирних кислот, отриманих з морепродуктів, мабуть, не зникає протягом більш ніж двох десятиліть дослідження, відзначають вчені в прес-релізі журналу.Читайте також: Дієтологи розповіли, кому не можна їсти виноградЯк уклала група Х. Гавкіт, дані висновки підтримують керівні принципи щодо необхідності збільшення споживання морської риби в їжу людьми.



Категория: Здоровье в Украине