Лікарі підказали, можна гіпертонікам є морква


Опубликованно 07.01.2019 00:06

Лікарі підказали, можна гіпертонікам є морква

Не тільки можна, але і потрібно, стверджують експерти.Морква належить до числа унікальних по своїй корисності овочів.Про це пише Хроніка.інфо з посиланням на Хвиля.Велика частина плюсів для здоров'я, які ми отримуємо від споживання моркви, пояснюються вмістом бета-каротину і харчових волокон. Цей овоч також вважається відмінним джерелом антиоксидантів, він багатий вітамінами A, C, K, B8, пантотеновою кислотою, фолатами, калієм, залізом, міддю і магнієм. Все це робить моркву відмінним інструментом для профілактики хвороб серця. Шотландські дослідники виявили, що регулярне вживання моркви протягом трьох тижнів знижує рівень холестерину на 11%.Морква також сприяє зменшенню артеріального тиску за рахунок наявного в ній калію, що є розширювачем судин. Він зменшує напругу судин і артерій, підвищуючи рівень кровотоку і циркуляції крові. Морква містить цілий ряд антисептичних та антибактеріальних властивостей, які дозволяють їй зміцнювати імунну систему. Цей овоч сприяє процесам травлення за рахунок волокон, які є одними з найважливіших елементів для здоров'я всієї травної системи. Волокна сприяють нормальному стільця і всій роботі кишечника.Ще одним своїм корисним властивістю морква зобов'язана бета-каротину. Його споживання пов'язано зі зниженням небезпеки декількох видів пухлин, включаючи рак легенів. Морква сповільнює або зупиняє процес вікової макулярної дистрофії, яка є основною причиною втрати зору в літньому віці. До речі, дефіцит вітаміну А може викликати порушення зору, а морква багата цим вітаміном.Читайте також: Кардіологи назвали один з найбільш корисних продуктів для серцяНарешті морква допомагає контролювати діабет, зміцнювати здоров'я порожнини рота і навіть знижувати ризик інсульту. Для цього достатньо щодня вживати сиру моркву.



Категория: Здоровье в Украине