Лікарі пояснили, чому необхідно регулярно їсти капусту


Опубликованно 10.01.2019 00:06

Лікарі пояснили, чому необхідно регулярно їсти капусту

Капуста захищає кишечник від раку.Розвиток онкологічних захворювань тісним чином пов'язано з харчуванням. Численні дослідження показують: чим більше в раціоні продуктів з антиоксидантами, тим вище в організмі опірність утворенню вільних радикалів – провісників раку.Про це пише Хроніка.інфо з посиланням на Политека.Капуста, кольрабі, броколі містять в собі речовини, що нормалізують мікрофлору кишечника та захищають його від появи в ньому мікробів, що сприяють розвитку раку прямої і товстої кишки.«Це відкриття – великий привід для оптимізму. Ми навряд чи зможемо поміняти генетичні фактори, що сприяють розвитку раку. З іншого боку, ми можемо знизити їх вплив, перейшовши на дієту з правильним кількістю овочів», — розповідає Гитта Стокингер (Gitta Stockinger) з Інституту Френсіса Кріка в Лондоні (Великобританія).За останні роки вчені відкрили кілька видів мікробів, безпосередньо причетних або статистично пов'язаних з розвитком раку в організмі людини, інших тварин або в тканинах рослин.Стокингер і її колеги з'ясували, як можна захистити кишечник від розвитку таких форм раку, вивчаючи те, як різні речовини, що містяться в їжі, впливають на роботу клітин самої травної системи і на видовий склад її мікрофлори.Читайте також: Медики пояснили, чому необхідно регулярно їсти помідориЕкспериментуючи на мишах, біологи виявили, що речовина I3C, присутні у великих кількостях в капусті, брокколі і кольрабі, уповільнювало розвиток вже існуючих пухлин і захищало здорових гризунів від раку прямої кишки. На додаток до цього, це з'єднання знижувало рівень запалень і нормалізувало мікрофлору.



Категория: Здоровье в Украине