Медики пояснили, чому не можна їсти сире тісто


Опубликованно 07.02.2019 00:20

Медики пояснили, чому не можна їсти сире тісто

Воно здатне зараження сальмонелоюНе пробуйте і не їжте сире тісто, призначене для готування, навіть якщо замісили його самі, пише Хроніка.інфо з посиланням на healthinfo.Напередодні різдвяних і новорічних свят рекомендації з таким застереженням оприлюднив Центр з контролю і профілактики захворювань США (CDC), про це пише видання New York Post. В його публікації експерти популярно пояснюють, чому не треба їсти сире тісто.«Багато людей не можуть встояти перед спокусою поласувати залишками білкового або, приміром, бісквітного тіста, однак це небезпечно для здоров'я», — заявили фахівці в опублікованому матеріалі.Головний аргумент вчених про те, чому не треба їсти сире тісто, воно здатне зараження сальмонелою, а також кишковою паличкою. За словами фахівців, у готовому виробі з тіста після термічної обробки небезпечні для здоров'я мікроорганізми гинуть, але в сирому тісті вони можуть бути, і його поїдання тоді виявиться фактором інфікування.«Як мікроби виявляються в сирому тісті? Вони можуть забруднити зерно у полі або на етапі її переробки. У результаті В тій же борошні може міститися кишкова паличка», — розповіли інфекціоністи.Читайте також: Медики пояснили, чому не можна їсти хліб з цвіллю. ВідеоФахівці Центру з контролю і профілактики захворювань США нагадали про те, як в 2016 році сира борошно спровокувала спалахи в країні спалаху інфекції кишкової палички. Також вони зазначили, що сире тісто не потрібно є ще й тому, що в ньому може ховатися сальмонела, що потрапила в нього з сирих яєць. В результаті вживання такого продукту розвивається виснажлива для людини кишкова інфекція – сальмонельоз.



Категория: Здоровье в Украине