Медики розповіли, як помідори впливають на печінку


Опубликованно 19.02.2019 00:16

Медики розповіли, як помідори впливають на печінку

Лікарі назвали овоч, захищає від дії алкоголю.Вердиктом вчених про те, що помідори можуть захищати печінку і мозок від руйнівного впливу алкоголю, завершилися проводилися в США експерименти на мишах. Про це пише Хроніка.інфо з посиланням на 24apteka.Томати обов'язково повинні бути присутнім у раціоні харчування людей, часто скрашивающих своє дозвілля спиртним, — про це свідчать отримані дані.В ході дослідів на мишах, американські дослідники переконалися в позитивному впливі томатів на організм при вживанні алкогольних напоїв.Піддослідні гризуни були поділені на дві групи. В одній з них миші отримували дози алкоголю разом з порошком з концентрату томатних речовин. В іншого – тільки алкоголь. Через 30 днів у тварин перевірили стан внутрішніх органів.Таким чином було помічено, що в набагато кращому стані печінку і мозок збереглися у тих мишей, яким давали добавку з томатів. Тварини, які не вживали помідори, демонстрували симптоми ураження тканин внутрішніх органів, схожі з тими, що спостерігаються у людей при хронічному алкоголізмі.Читайте також: Лікарі назвали фрукт, нормалізує роботу кишечника«Кількість томатного порошку, що містить стільки ж поживних речовин, скільки один свіжий помідор, ефективно блокував дію алкогольних напоїв на печінку і мозок в 90 % випадків», — поділилися вчені даними експерименту, додавши, що такої ж дії томатів можна очікувати і у відношенні людського організму.



Категория: Здоровье в Украине