Лікарі розповіли про правильної організації розвантажувальних днів


Опубликованно 23.04.2018 02:40

Лікарі розповіли про правильної організації розвантажувальних днів

Дієтолог поділилася важливими порадами щодо розвантаження організму.Розвантажувальні дні показані практично всім, незважаючи на вагу і стан здоров'я, адже під час «розвантаження» організм не тільки спалює зайвий жир, але і активно позбавляється від токсинів і шкідливих речовин, повідомляє Хроніка.інфо з посиланням на Healthy Style.Про це розповіла дієтолог Людмила Бабич.«Розвантажувальний день передбачає зниження калорійності меню і обмеження продуктів, але ніяк не голодування. В ідеалі, розвантажувальний день – це зменшення калорійності денного раціону до 1200 калорій, при вживанні однієї групи продуктів або всього одного продукту, бажано рослинного. У цей день не варто активно займатися спортом, а ось піші прогулянки і легкі фізнагрузкі дуже вітаються, так як завдяки їм організм почне розтринькувати підшкірний жир» — каже експерт.У розвантажувальні дні необхідно відмовитися від жирних продуктів, основу раціону повинні становити білки і вуглеводи, причому вибирати потрібно ті продукти, які «по душі». Немає сенсу проводити розвантажувальний день на кефірі, якщо не любите кисломолочні продукти, краще замінити їх овочами або яблуками і навпаки.Читайте також: У США створили чоловічі протизаплідні таблетки«День можна проводити також на кашах, або, якщо не уявляєте життя без м'яса, на нежирної продукції — курка, індичка, кролик, або ж на рибу нежирних сортів — хек, минтай, окунь. Підходять також нежирні молочні продукти — сир, кефір або йогурт, ряжанка. При цьому такий раціон можна доповнити низькокалорійними овочами і зеленню. Відмінно підійдуть капуста, буряк, ріпа, морква, брокколі, а також яблука, груші, апельсини» — каже лікар.



Категория: Здоровье в Украине