Названо популярне блюдо, яке може спровокувати рак


Опубликованно 17.01.2019 00:10

Названо популярне блюдо, яке може спровокувати рак

Не варто сильно смажити картоплю.Досліди на тваринах показали, що акриламід пошкоджує ДНК і викликає ракові пухлини. Фахівці Агентства з харчових стандартів (FSA) Великобританії попереджають, що хліб і картоплю смажити до утворення золотистої, а не коричневої скоринки, щоб уникнути споживання акриламіду, який може викликати рак, пише Хроніка.інфо з посиланням на healthystyle.Найбільш високі рівні вмісту акриламіду були зафіксовані в продуктах з високим вмістом крохмалю (хліб, картопля, крупи, пироги, кава), які готувалися при температурі понад + 120 градусів Цельсія.Вчені відзначають, що раніше проведені досліди на тваринах показали, що акриламід пошкоджує ДНК і викликає ракові пухлини, однак експерти поки не можуть з упевненістю сказати, що на людину ця речовина має аналогічне вплив.Читайте також: Знищує печінку: названо найбільш небезпечний алкогольний напійНагадаємо, раніше повідомлялося, що люди, які проводять в сидячому положенні 10 або більше годин на день і приділяють фізичній активності менше 40 хвилин у день, схильні до більш швидкого старіння.



Категория: Здоровье в Украине